προορισμος λευκαδα

Στα αριστερά σας, διακρίνεται ο χάρτης της Λευκάδας. Κάντε κλικ πάνω στην μικρογραφία για να τον δείτε σε μεγεθυμένη έκδοση. Έαν έχετε απενεργοποιήσει τη JavaScript, δείτε την εικόνα εδώ. Αναφορικά με τις κατευθυντήριες γραμμές, θα πρέπει να γνωρίζετε πως παρόλο που η Λευκάδα είναι νησί, είναι το μόνο νησί στο οποίο δεν έρχεστε με πλοίο. Με βάση αυτό, έχετε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους:


Εικόνα λεωφορείουμε Λεωφορειο

Αν δεν διαθέτετε μεταφορικό μέσο, και έρχεστε από Αθήνα, με λεωφορείο από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Λευκάδα. Η τιμή του εισιτηρίου για ιδιώτες είναι 29 € και για φοιτητές είναι 22 €. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες. Αν έρχεστε από Θεσσαλονίκη, με λεωφορείο από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στην πλατεία Δημοκρατίας. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Λευκάδα. Η τιμή του εισιτηρίου για ιδιώτες είναι 35,40 € και για φοιτητές είναι 26,60 €.


Εικόνα αμαξιούμε αυτοκινητο

Αν διαθέτετε μεταφορικό μέσο και ξεκινάτε από Αθήνα, τότε ακολουθείτε την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και έπειτα συνεχίζετε στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Περνάτε από την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και διασχίζετε την Αιτωλοακαρνανία. Ακολουθείτε την εθνική οδό περνώντας από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και στη συνέχεια από Βόνιτσα. Η Λευκάδα από την Βόνιτσα απέχει μόλις 18χμ. Αν έρχεστε από Βόρεια Ελλάδα, τότε ακολουθείτε την εθνική οδό προς Λάρισα ή προς Κοζάνη (το ταξίδι διαρκεί περίπου 8 και 6 ώρες αντίστοιχα).


Εικόνα αεροπλάνουμε αεροπλανο

Μπορείτε επίσης να έρθετε αεροπορικώς με πτήσεις εσωτερικού προς Ακτιο. Το Ακτιο από την Λευκάδα απέχει 12χμ. Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται περίπου 80-100 € (χωρίς επιστροφή) ανάλογα με την περίοδο και τη θέση κράτησης.Δείτε επίσης τις δορυφορικές εικόνες και πλοηγηθείτε εντός του διαδραστικού χάρτη Google προκειμένου να προσανατολιστείτε αναφορικά με τη θέση που κατέχουν στον γεωγραφικό χάρτη η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Κεφαλονια, η Ζάκυνθος και τα υπόλοιπα Επτάνησα, μικρότερα νησιά όπως είναι ο Σκορπιός του Ωνάση, η Μαδουρή, το νησάκι του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, μα και τη θέση γραφικών χωριών της Λευκάδας όπως είναι το Νυδρί, O Σύβρος, ο Άγιος Νικήτας, η Καρυά, ο Βουρνικάς, η Εγκλουβή κ.α.